Arroz Bibiana
Benvinguts
Sembra
Sembra
Floració
Floració
Cultiu
Arròs
Recolecta
Recolecta
Transport
Transport
Producte

La nostra cultura

La nostra tradició arrossera es remunta a temps immemorables. La nostra família ha dedicat durant generacions tota la seva vida al cultiu de l'arròs. Els nostres familiars han aconseguit proseguir, en la línia del temps, les nostres tradicions, mètodes i forma de cultiu del l'arròs. Amb esforç i dedicació hem cuidat sempre tot el seu procés, per satisfer el millor dels paladars. Sempre hem estat exigents en tots els nostres processos adaptant-los a noves tecnologies compatibles amb el nostre sistema tradicional i únic que ha anat passant de generació en generació, donant així el toc personal amb el qual Arròs Bibiana es caracteritza i és capaç de donar aquest toc extra als plats més típics valencians.

Variedad
Varietat Bomba

Arròs Bibiana, és un arròs selecionat dels millors grans, cultivat en terra de primera qualitat dins el perímetre del Parc Natural de l'Albufera per una família de Sueca, agriculors des de temps immemorials, els quals amb la il·lusió en què han assumit des de sempre el seu cultiu, han elaborat aquest arròs, per tal que siga consumit pels paladars més exigents. És especial per a la paella, igual que per arrossos secs, caldosos i al forn.

                                arroz bomba               arroz bomba


                                arroz J.Sendra               arroz J.Sendra


Contacte:

Pot posarse en contacte al telefón 639180054 o info@arrozbibiana.com
Nom:
Assumpte:
Correu
Missatge:


La nostra gastronomia

LA PAELLA VALENCIANA

RECEPTA TRADICIONAL DE LA PAELLA VALENCIANA

La paella és el màxim estendard de la cuina valenciana i probablement també de l'espanyola, a causa del seu reconeixement gastronòmic a escala mundial. El seu origen, com el de tots els plats de la cuina popular, deriva de la conjunció dels aliments que cada família tenia al seu abast, especialment en la zona de l'horta de València que s'abastia de verdures fresques. A més, antigament era costum criar pollastres i conills per a ús familiar, per la qual cosa, si a tot això li unim l'abundància de l'arròs cultivat en l'Albufera, el resultat és este plat genuïnament valencià

El nom de paella ve pel recipient on es cuina, un recipient pla realitzat en ferro o acer inoxidable i proveït de dues anses.

Tradicionalment la paella s'ha de cuinar a l'aire lliure i si és possible amb llenya de taronger. La llenya de taronger, a part de donar-li un cert aroma a la paella, proporciona un foc constant i fins a cert punt manejable, malgrat la dificultat que comporta cuinar amb llenya. En l'elaboració de la paella és molt important controlar el foc perquè hem d'avivar-lo o fer-lo més suau segons ho requerisca cada moment de la cocció.

INGREDIENTS

PAELLA PER A 4 PERSONES

• 500 gr. d'arròs denominació d'origen de València (al voltant de 125 gr. per persona). Utilitzarem la varietat 'Bomba' o 'J Sendra', que fa que siga més difícil que l'arròs es passe.

• 800 gr. de pollastre trossejat on se solen incloure els pits i el fetge.

• 600 gr. d'ànec de la marjal.

• 250 grams de 'bajoqueta' o 'ferraura'.

• 200 grams de 'garrofó'.

• 100 grams de tomaca triturada, el que equival més o menys a una tomaca ratllatda de grandària mitjana.

• 150 cc d'oli d'oliva.

• Brins de safrà o colorant alimentari.

• Una culleradeta de pimentó dolç en pols.

• Sal de cuina normal.

• Aigua. Com a norma general, utilitzarem el doble d'aigua que d'arròs.

ELABORACIÓ

COM ES PREPARA UNA PAELLA VALENCIANA

PAS 1

El primer de tot és anivellar la paella perquè després l'arròs quede uniformement distribuït i bulla tot per igual. Per això, n'hi haurà prou amb abocar l'oli en fred havent de quedar perfectament centrat en la paella.

Un cop ben centrada encenem el foc i esperarem que l'oli estiga ben calent per començar a fregir la carn. Per això, estendrem tot l'oli pel fons del recipient per evitar que es creme.

PAS 2

Un cop l'oli estiga ben calent, tirarem el pollastre i l'ànec als quals haurem posat sal i anirem daurant-los lentament donant-los la volta.

Generalment els trossos més grans es deixen a l'interior de la paella, retirant els més menuts cap l'exterior de la mateixa per evitar que es cremen.

Daurar molt bé tota la carn a foc suau i sense presses, que estiga tot ben fregit. Ací està el secret d'una bona paella.

PAS 3

Quan la carn ja estiga ben daurada la retirem tota cap a l'exterior que és on haurem de tindre menor intensitat de foc i és el moment de fregir la bajoqueta. Igual que la carn, la verdura ha d'estar ben fregida però sense cremar-la, donant-li voltes constantment.

Quan ja estigua feta, és el moment d'afegir la tomaca natural triturada, procedint de la mateixa manera: separem la verdura cap als extrems i sofregim bé la tomaca evitant que es creme. Quan la tomaca ha deixat anar tota l'aigua ja està ben sofregida.

PAS 4

Una vegada posats els ingredients anteriors removem uniformement i deixem sofregir uns instants tot junt. La carn deu estar ben daurada i la verdura i la tomaca ben sofregits.

Afegim ara una culleradeta de pimentó dolç i remenem ràpidament, evitant que es creme i ja és el moment d'afegir l'aigua a la nostra paella.

Com a referència, tirarem el doble d'aigua que d'arròs fins a cobrir gairebé per complet tot el recipient.

PAS 5

Tirem ara els brins de safrà (o colorant alimentari) i el garrofó i tornem a provar el punt de sal del caldo, tirant més sal si fos necessari. És important ressaltar que el punt de sal s'ha de provar just abans de l'arròs i que ha de ser sentidet, ja què l'arròs tendeix a fer-ho insípid.

Quan el caldo arriba al punt d'ebullició, la deixarem uns 5 minuts que bulla a foc viu. Després es deixa coure de 30 a 45 minuts amb el foc al mínim. Si l'aigua baixa del nivell que havíem assenyalat s'afegeix més.

PAS 6

Seguidament, s'aviva el foc i s'afegeix l'arròs repartint-lo uniformement per tota la paella. Seguim 5 minuts a foc fort, altres 5 minuts a foc mitjà i 8-10 minuts a foc mínim. En total, l'arròs es cou entre 18 i 20 minuts. No sobrepassar mai aquest temps, encara que ens quedés una mica de caldp, ja què l'arròs es passarà. L'arròs ha de quedar sec i amb el gra sencer.

Com a regla general mai afegirem aigua una vegada s'haja tirat l'arròs a la paella.

Atenció!

Si la paella s'ha quedat una mica curta de caldo, es baixa més el foc i es pot tapar amb paper d'alumini perquè s'evapore menys aigua. Mai afegir aigua, en tot cas caldo prèviament reservat.

PAS 7

I per finalitzar, deixar reposar la paella uns minuts abans de servir-la. Aquest repòs sol sentar molt bé a la paella, sobretot si ha quedat una mica dura, per ajudar a l'arròs a finalitzar la seua coccíó i a acabar l'absorció de caldo que encara pugua quedar.

Si l'arròs ha quedat una mica dur, es pot arreglar tapant la paella amb paper de diari o amb un cartó i esguitant una mica d'aigua amb la mà, deixant seguidament que repose uns minuts més de l'habitual, alçant-lo de tant en tant.

I AXÍ ÉS COM ES FA UNA BONA PAELLA VALENCIANA

Compra:

Datos del cliente:
Nom:
Cognoms:
Direcció:
NIF/CIF:
Provincia:
Localitat:
Codi postal:
Correu:
Telèfon:
Observacions:
Producto Cantidad Subtotal
Arroz JSendra (saco de tela):
Arroz JSendra (film transparente):
Arroz Bomba (saco de tela):
Arroz Bomba (film transparente):
Total


*Los gastos de envío incluidos (envíos solo a Península y Baleares). Envíos en 24/48 horas dentro del horario laboral
**Para pedidos superiores de más de 20 unidades de una misma variedad póngase en contacto con nosotros.
Tel 686 620 912 y 639 180 054